Korincanima prva 13,11-13
Kad bijah malo dijete kao dijete govorah,kao dijete misljah ,kao
dijete razmisljah ,a kad postadoh covjek ,odbacih djetinjstvo.
Tako sad vidimo kao kroz staklo u zagonetki , a onda cemo licem k licu ;sad poznajem nesto
a onda cu poznati kao sto sam poznat.
A sad ostaje vera ,nad ,ljubav,ovo troje , ali je ljubav najveca medju njima.
Timotiju poslanica druga 6,12-16
Biri se u dobroj borbi vjere ,muci se za vjecni zivot na koji si pozvan i priznao si dobro priznanjem pred mnogijem svjedocima
Zapovijedam ti pred Bogom koji sve ozivljuje i Hristom Isusom koji svjedoci za vladanje Pontija Pilata dobro priznanje
Da drzis zapovijest custui nezazornu do dolaska Gospoda nasega Isusa Hrista.
Koji ce u svoje vrijeme pokazati blazeni i jedini sillni car nad carevima i gospodar nad gospodarima .
Koji sam ima besmrtnost i zivi u svjetlosti kojoj se ne moze pristupiti kojega niko od ljudi nije video niti moze vidjeti ,kojemu cast i drzava vjecna .AMIN.
Timotiju druga 3,8-17
Kao sto se Janije i Jamvrije protivise Mojsiju ,tako se i ovi protive ISTINI ,ljudi izopacenoga
uma nevjesti u vjeri.
Ali nece dugo napredovati jer ce njihovo bezumlje postati javno pred svima ,kao i onijeh sto posta.
A ti si se ugledao na moju nauku ,zivljenje namjeru ,vjeru ,snosenje ,ljubav ,trpljenje.
Protejerivanja,stradanja kakva me se dogodise u Antiohiji ,i u Ikoniji i u Listri kakova protjerivanja podnesoh i od sviju me izbavi Gospod.
A i svi koji hoce pobozno da zive u HRISTU ISUSU ,bice gonjeni.
A zli ljudi i varalice napredovace gore ,varajuci i varajuci se.
Ali ti stoj u tome sto si naucio i sto ti je povjereno ,znajuci od koga se se naucio.
I buduci da iz malena umijes sveta pisma ,koja te mogu umudriti na spasenije u HRISTA ISUSA.
Sve je pismo od BOGA dano , i korisno za ucenje ,za karanje ,za popravljanje ,za proucavanje u pravdi.
Da bude savrsen covjek Bozij,za svako dobro djelo pripravljen.
Okrivenje 22,18-19
Jer svedocim svakome koji cuje
rijeci prorostva knjige ove;ako ko dometne ovome ,BOG ce nametnuti na njega zla napisana u knjizi ovoj:
I ako ko oduzme od rijeci knjige
prorostva ovoga ,BOG ce oduzeti njegov dijel od knige zivota ,i od grada svetoga ,i od onoga sto je napisano u knjizi ovoj.